VARILUX X SERIES

Varilux® X series ™ je najbolja progresivna leća tvrtke Essilor koja vam omogućava jednostavno i brzo zapažanje svih detalja u zoni nadohvat ruke, kao i izvan nje. Uživat ćete u izvanrednoj oštrini, kontinuiranom vidu i fluidnosti od blizu do daleko. Varilux® X series™ progresivna leća pruža vam priliku da nesmetano zapazite svaki detalj u zoni nadohvat ruke, kao i puno šire. Zona za blizinu je proširena kao nikad do sada.

Najnoviji pristup vidu na blizinu

Kao odgovor na izazove vida na blizinu s kojima se susreću današnji prezbiopi, Essilor je unio inovacije u dijelu leće koji se koristi pri gledanju na 40 do 70 cm udaljenosti ruke.

Nova definicija vida na blizinu

Danas se sve promijenilo - živimo u 24/7 povezanom svijetu, naš ritam života je ubrzan i multitasking je dio našeg svakodnevnog života. Naše društvo se razvilo; tako i naše vizualne navike. Promijenjeno je naše držanje i način na koji gledamo stvari u blizini. Primjerice sada se prebacujemo s našeg smartphonea u razgovor s prijateljem na našu bilježnicu ili uhvatimo kavu dok smo poslali poruku našoj djeci.
Ukratko, konačno smo shvatili da se ono što je najvažnije u našim životima događa unutar ruke. Priznajući današnje ponašanje vida, tim stručnjaka tvrtke Essilor ponovno se približio viziji, bez kompromisa.

XTend™ tehnologija: bolja prilagodba potrebama vida nadohvat ruke

Uzimamo u obzir volumni udio vida po zonama

•Duljina ruke je veličina u kojoj potrebe vida doživljavaju najveće promjene. Povećana uporaba pametnih telefona, tableta i multitasking najviše utječu na brze promjene zona vida potrebne za kvalitetno funkcioniranje.
•Po prvi put, u mogućnosti smo izračunati volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti duljine ruke. Mjerili smo različite zadatke koji zahtijevaju različite udaljenosti i obujam prostora koji se koristi pri gledanju. U svakom mjerenju uzete su prosječne pozicije (smjer gledanja + udaljenost). Kombinirajući sva mjerenja definira se volumen vida potreban kako bi vidjeli jasno u krugu nadohvat ruke, bez potrebe za micanjem glave.
•Svaki dio progresivne leće bio je dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalni volumen potreban za kvalitetan vid, nosioci nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi, u zoni ne samo nadohvat ruke ( gdje je zona za blizinu proširena kao nikad do sada), već i dosta dalje od toga.

Visoki nivo zadovoljstva u svakodnevnim situacijama

Varilux® X series™ rješava osnovno ograničenje upotrebe progresivnih leća

Kod testiranih situacija koje su se odnosile na vid za blizinu većina nosioca je komentirala da nisu imali potrebu pomicati glavu vertikalno ili horizontalno.

Novo mjerenje za korak dalje

Near Vision Behavior (NVB): Nova mjera za Varilux X series.
Ponašanje pri gledanju na blizu je ključ!

•Do danas, personalizacija progresivnih leća bila je orjentirana više na vid na daljinu nego vid na blizu (poznat kao Near Vision Behavior - NVB). Ponašanje pri gledanju na blizu je ključni element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju:
• najbolji mogući vid
• najbolju udobnost u držanju tijela
•Zadaci koji su vezani za vid na blizu uključuju držanje cijelog tijela (npr. položaj glave, vrata, ramena, laktova).
•Svaki klijent ima drugačiji način ponašanja prilikom gledanja na blizu.

Raspon proizvoda koji odgovara svakom klijentu

Varilux X Serija progresivnih leća osvojila je prvu nagradu Silmo d'Or u kategoriji najbolji optički proizvod na optičkom sajmu Silmo koji se održavao od 06.10. do 09.10.2017. godine u Parizu.

4 REVOLUCIONARNA NOVITETA NOSIOCU PRUŽAJU NEOGRANIČEN REFLEKSNI VID:

XTEND : revolucija u konceptu leće

Xtend™ tehnologija pruža oštar vid na više udaljenosti za isti smjer gledanja: nosioc nesmetano zapaža svaki detalj u zoni nadohvat ruke i puno više, čak i u pokretu. Upotrebom nove XTend tehnologije Essilor je u mogućnosti odrediti volumni udio vida po zonama u Varilux X progresivnim lećama.
 

4D TEHNOLOGIJA: revolucija u personalizaciji

Po prvi put, 4D Technology uzima u obzir dominantno oko. Kao što smo dešnjaci ili ljevaci tako imamo i dominantno oko koje vodi naš vid. Dominantno oko je oko koje prvo uočava objekt gledanja. Njegovom identifikacijom u mogućnosti smo personalizirati vaše leće kako bi osigurali brže vrijeme reakcije.
PROBLEM: usporeno vrijeme reakcije
RJEŠENJE: refleksni vid sa Varilux S 4D lećama
Brže vrijeme vizualne reakcije

SYNCHRONEYES: revolucija u fiziologiji

Po prvi put progresivni dizajn-SynchronEyes Technology uzima u obzir fiziološku razliku između desnog i lijevog oka kako bi istovremeno napravili dizajn leća kao sinhroniziranog para. Ovaj princip osigurava da leće, odnosno vid oba oka funkcionira kao cjelovit sistem pružajući nam široko polje vida.
PROBLEM: ograničeno vidno polje
RJEŠENJE: jasan vid za daljinu od ruba do ruba leće
Do 50% šire vidno polje gledanja

NANOPTIX: revolucija u tehnologiji izrade leće

Nanoptix Technology dopušta nam da promjenimo osnovnu strukturu progresivne leće. Površina leće sastavljena je od velikog broja optičkih elemenata koji se rekonstruiraju za vrijeme izračuna tako da dopuštaju svjetlu da prođe kroz svaki optički element bez neželjenog izvitoperenja koji izaziva plivajući efekt. Kao rezultat dobivamo leću koja vam pruža stabilnost slike dok se krećete.
PROBLEM: swim effect tj.efekt plivanja slike
RJEŠENJE: stabilizacija vida u kretanju
Do 90% manje distorzije slike pri kretanju

4 EKSKLUZIVNE ESSILOROVE MJERE ZA NAJNAPREDNIJU TEHNOLOGIJU PROGRESIVNIH LEĆA SU:

Koeficijent pomaka oko/glava

Glava/oko koeficijent osigurava prilagodbu leća ponašanju pacijenta.

 

Novi optimizator-uzima u obzir način nošenja naočala

Ovaj novi mjerni podatak osigurava najprirodniju i točnu visinu ugradnje za našeg klijenta. Naočale su smještene točno na poziciji kako ih klijent koristi, kako bi se osigurao optimalan vid.

VISOFFICE 2: EVOLUCIJA U DIGITALNOJ TEHNOLOGIJI PRI IZRADI PROGRESIVNIH LEĆA

Visioffice 2 predstavlja jedinstvenu platformu koja nam pruža jednostavan i brz proces za dobivanje kompletnih podataka potrebnih za kvalitetnu i individualnu izradu naočala, točno i dosljedno. Visioffice 2 obuhvaća kompletan raspon uzimanja individualnih mjera, za sve potrebe naših klijenata, od jednojakosnih leća do najsofisticiranijeg progresivnog dizajna (Varilux S 4D).
vrh stranice