CRIZAL UV

Sada kompletan raspon Crizal leća pruža potpunu UV zaštitu i nudi najviši Eye-Sun Protection Factor kako bi zaštitio oči svih nosioca Crizal leća svaki dan. Istovremeno Crizal raspon štiti leću od 5 neprijatelja vida i zadržava najdugotrajniju jasnoću vida.

Crizal UV u potpunosti štiti vaše oči od 5 "neprijatelja" vida i zadržava najdugotrajniju jasnoću vida


ZAŠTITITE SVOJE OČI NAOČALNIM LEĆAMA OD ŠTETNIH UV ZRAKA

Svi smo svakodnevno izloženi UV zrakama. Njihovo konstantno djelovanje može uzrokovati nepovratne bolesti oka i kože oko očiju. Svakodnevna zaštita je neophodna tijekom cijele godine i odnosi se na sve nas.

UV ZAŠTITA

Kao što krema za sunce štiti Vašu kožu, zaštita očiju od sunčanih zraka jednako je bitna za zdravlje. Učestalo izlaganje UV zrakama bez zaštite za oči povećava rizik trajnog oštećenja. Neka od ovih oštećenja mogu se ispraviti, međutim druga mogu dovesti do trajnog gubitka vida.
UV ZRAKE-ISTINSKA OPASNOST ZA OČI !

Kompletan raspon Crizal UV leća:

UV zrake su prisutne svugdje oko nas, 24 h dnevno. Poznato je da su UV zrake izuzetno štetne za sunčanih dana, ali one dopiru do naših očiju 365 dana u godini, čak i za oblačnog vremena. Više od 40% UV zraka dopire do nas kada nismo u potpunosti izloženi suncu.​​
•UVA zrake su prisutne tijekom cijele godine, u stalnom postotku
•UVB zrake imaju veću energetsku vrijednost od UVA zraka, a njihov postotak prisutnosti ovisi o periodu dana, mjesecu u godini, zemljopisnoj širini i nadmorskoj visini
•UVC zrake imaju najveću valnu dužinu i najopasnije su, ali njih ozonski omotač blokira prije nego što dođu do Zemlje
UV zrake prodiru u oko do različite dubine. Očna leća apsorbira većinu UVA zraka, ali mali dio dopire do stražnjeg dijela oka, retine. Kornea apsorbira većinu UVB zraka, samo neke dopiru do očne leće.

Crizal UV leće eliminiraju refleksiju UV zraka sa stražnje površine leće u oči.

UV zrake koje dolaze s prednje strane, dopiru do površine leće gdje ih apsorbira materijal leće. Međutim, do sada proizvođači leća nisu uzimali u obzir refleksiju koja dolazi sa stražnje površine leće. Mjerenja su pokazala da do 50% ukupne UV izloženosti dolazi sa stražnje i bočne strane, pogađajući stražnju površinu leće. Crizal UV leće sastavljene su od različitih anti-refleksnih slojeva sa UV filterima koji eliminiraju refleksiju UV zraka sa stražnje površine leće u oči.

Eye-Sun Protection Factor (E-SPF)

Essilor je razvio Eye-Sun Protection Factor (E-SPF), novi standard koji označava globalnu UV zaštitu leće. Na primjer, E-SPF 25 znači da je nosioc 25 puta bolje zaštićen nego u slučaju da ne nosi leće. E-SPF uključuje UV zaštitu protiv obiju zraka, reflektiranih i onih koje dopiru s prednje strane površine leće, kako bi osigurali najbolju zaštitu.
U Hrvatskoj je E-SPF=25, potvrđen i od instituta Ruđer Bošković.
Ne samo da UV zrake mogu uzrokovati kratkoročnu neugodnost (odbljesak, upale, oftalmije), nego također mogu uzrokovati dugoročnu i nepovratnu štetu (preuranjene katarakte-slika br.1 i makularnu degeneraciju vezanu uz dob AMD-slika br.2). UV zrake potpuno su nevidljive i ne stvaraju osjećaj topline, zbog čega su i štetnije. Kao rezultat toga, 100% UV zaštita od izuzetne je važnosti tijekom cijele godine.

UPOZORENJE SVIM NOSIOCIMA NAOČALNIH LEĆA!

UV zrake mogu biti opasnije u određenim uvjetima:
• U ljeto kada je UV indeks viši
• Tijekom specifičnog razdoblja dana (od 11 do 15 sati)
• Na specifičnim lokacijama, UV refleksija može porasti do 80%
• Refleksija od površine trave (1%), od mora (20%), od snijega (80%), od pijeska(80%)
vrh stranice