VARILUX COMFORT 3.0

Varilux Comfort leća uživa povjerenje nosioca i profesionalaca u struci više od 20 godina. Varilux Comfort 3.0 podiže ljestvicu za cijelu kategoriju pronalazeći još bolje rješenje za lagan pristup svim vidnim poljima te mutne dijelove leće svodi na minimum.

Prednosti za nosioca:

•Trenutno oštar vid za brzu prilagodbu i trenutnu udobnost vida
•Poboljšana kvaliteta vida pri slabijim svjetlosnim uvjetima
•Zona za blizinu prilagođena modernom stilu života
•Prirodni poožaj tijela
•Smanjen plivajući efekt
•Varilux garancija na prilagodbu

Novo pozicioniranje zone za vid na blizinu

Kraća progresivna dužina i optimalno pozicioniranje zone za vid na blizinu olakšava prijelaz između vida na daljinu i vida na blizinu. Osim recepta i adicije nosioca, bazna krivulja kao i materijal leće uzimaju se u obzir u kalkulaciji leće radi optimalnog i prirodnog vida. Varilux Comfort 3.0 leće su ravnije, tanje i estetski privlačnije zahvaljujući asfernom dizajnu.

Potpuna udobnost bez obzira na zadatak

Varilux Comfort 3.0 savršeno je prilagođen svakodnevnom životu nosioca u današnjem digitalnom dobu. Od tastature do zaslona računala, od kontrolne ploče do ceste, uz Varilux Comfort 3.0 Vaš vid je jednostavan i udoban bez obzira na aktivnost.

Varilux Comfort 3.0 progresivne leće preporučuju se :

•Aktivnim prezbiopima koji traže potpunu udobnost vida pri svakodnevnim aktivnostima
•Varilux Comfort 3.0 f-360° s uključenim parametrima okvira nosioca za potpunu udobnost vida bez obzira na izbor okvira i način nošenja
•Za prezbiope koji traže personalizirane progresivne leće

Dostupni modeli Varilux Comfort 3.0 :

•Varilux Comfort 3.0 f-360°
•Varilux Comfort 3.0
•Varilux Comfort 3.0 SHORT

 

TEHNOLOGIJE KORIŠTENE PRI IZRADI VARILUX COMFORT 3.0:

W.A.V.E 2.0 TECHNOLOGY

Razvijena 2006. godine za Varilux Physio leće, WAVE tehnologija predstavlja revolucionarni način dizajna leće. Po prvi put se u obzir uzeo cijeli svjetlosni snop koji prolazi kroz zjenicu, bez obzira na smjer gledanja. 2010. godina predstavlja iskorak u našem razumijevanju Wavefront-a. Uz analizu cijelog svjetlosnog snopa, kalkulacija leće integrira svaki mogući promjer zjenice i zbog te razlike WAVE 2.0 tehnologija je naš najveći napredak do danas. S Wave 2.0 Technology u mogućnosti smo uzeti u obzir veličinu zjenice te je ukalkulirati u izračun dizajna leće bez obzira na recept (dioptriju), zahvaljujući mapiranju zjenice. Mapiranje zjenice predstavlja kartografski prikaz svih varijacija veličine zjenica, za sve recepte, sve udaljenosti te u svim zonama leće. To omogućava optimalnu izvedbu leće bez obzira na smjer gledanja ili našin nošenja naočala.
PREDSTAVLJAMO NOVI KOMPLEKSNI MODEL PONAŠANJA. Kako bi napravili leću čija izvedba neće varirati ovisno o veličini zjenice, Essilorov odjel za istraživanje i razvoj stvorio je ekskluzivni model ponašanja koji uzima u obzir sve faktore odgovorne za promjenu veličine zjenice. Rezultat toga je da bez obzira na to tko je nosioc, možemo provjeriti veličinu zjenice u svim uvjetima.
INTEGRACIJA MAPIRANJA ZJENICE U KALKULACIJI LEĆA. Ovaj novi model ponašanja sada nam omogućuje precizno mapiranje promjera zjenica za svakog nosioca. Ovo precizno mapiranje integrira se u svakoj kalkulaciji leće zbog čega svaka Varilux Physio 3.0 leća pruža najnaprednije rezultate u svim uvjetima.
WAVE 2.0 minimalizira sve aberacije koje prolaze kroz zjenicu, uključujući tradicionalne aberacije (greške u dioptriji i astigmatizam) kao i tzv. aberacije visokog stupnja, koje značajno utječu na kvalitetu vida (posebno na jasnoću i kontrast). To znači da se na retini formira preciznija slika. Kao rezultat toga WAVE 2.0 pruža nosiocu veću oštrinu vida, šira polja vida te povećanu osjetljivost na kontrast.
Oštrina detalja i boja
Široko vidno polje
Bolji kontrast
Visoka rezolucija vida s kontrastom i oštrinom bez obzira na svjetlosne uvjete.

DDV: DUAL DIGITAL VISION

DDV (Dual Digital Vision) oznaka je koja definira bilo koju Dual Side leću koja je rezultat jedinstvene kombinacije stručnosti u optičkom dizajnu, kalkulacije te Digital Surfacing Advanced tehnologije. Dual Side leće su leće kod kojih je optički dizajn raspoređen na dvije površine. To znači da su obje površine kompleksne. Što to donosi nosiocu? DDV leće pružaju bolju izvedbu jer spajaju prednosti međusobne povezanosti dviju kompleksnih površina. One pružaju nosiocu znatno poboljšanu kvalitetu vida. DDV tehnologija koristi se na gotovo svim Varilux dizajnima, standardnoj i Short izvedbi, kao i na naprednim jednojakosnim lećama.
Varilux Comfort 3.0 približava se tehnologiji Varilux Physio 2.0. Novi dizajn Varilux Comfort 3.0 sada donosi slobodu pokreta i gledanja kroz jednostavan pristup poljima vida definiranim pomoću R&D izračuna za jednostavnu i ugodnu adaptaciju.

Varilux Comfort 3.0 f-360° je personaliziran dizajn koji uzima u obzir dodatne parametre nosioca kao što su način nošenja naočala i konvergencija. Ove leće dizajnirane su da savršeno odgovaraju bez obzira na izbor okvira.

Varilux Comfort 3.0 SHORT

Također postoji i Varilux Comfort 3.0 SHORT izvedba progresivnih leća koja ima sve karakteristike kao i standardni Varilux Comfort 3.0 samo što ima kraći progresivni kanal i savršeno je prilagođena nosiocima koji žele progresivne leće u malim i uskim okvirima.

VISOFFICE 2: EVOLUCIJA U DIGITALNOJ TEHNOLOGIJI PRI IZRADI PROGRESIVNIH LEĆA

Visoffice 2 mjeri individualne parametre za izradu progresivnih naočala :
•Vid dominantnog oka
•Eyecode-Centar rotacije oka
•Koeficijent pomaka glava/oko
•Novi optimizator koji uzima u obzir način nošenja naočala
•Udaljenost za čitanje
•Pantoskopski kut
•Nagib okvira
•Dimenzije okvira
•Zakrivljenost okvira
•PD razmak zjenica (posebno za svako oko)
•Visina zjenica u okviru (posebno za svako oko)
vrh stranice