ESSILOR EYEZEN

Predstavljamo vam Essilorovu posljednju inovaciju za osobe koje puno vremena provode ispred ekrana. Eyezen je kompletan raspon NOVIH digitalnih leća dizajniranih za potrebe suvremenog načina života u tehničkom okruženju, koje štite oči od dodatnog napora danas, za bolji i zdraviji vid sutra.

Zahvaljujući Eyezen Focus tehnologiji nosioci uživaju u sljedećim prednostima:

•Smanjenom zamoru oka
•Boljoj čitljivosti sitnih slova
•Prirodnom položaju tijela ispred suvremenih uređaja (računala, tableta, mobitela..)
Više od 90% osoba između 18 i 65 godina koristi suvremene digitalne uređaje-računala, pametne telefone, tablete i sl. Koristimo "pametne telefone" na novoj bližoj udaljenosti od 33 cm u prosjeku, tablete koristimo na udaljenosti od 39 cm u prosjeku, knjige čitamo na prosječnoj udaljenosti 40 cm dok na računalima radimo na prosječnoj udaljenosti 63 cm.Svi gore navedeni podaci pokazuju da se naše navike i ponašanje mijenjaju uz nove tehnologije. Pritom se naše oči moraju intenzivnije i brže fokusirati. Korisnici digitalnih uređaja žale se na napor koji moraju uložiti za čitanje sitnih slova, kao i na blještanje ekrana. Novi stil života okružen modernim tehnološkim uređajima i ekranima osobito je stresan za oči. Javljaju se problemi sa očima kao što su umor očiju, suhoća očiju, problemi sa neprirodnim položajem vrata (bolovi u vratu, bolovi u ramenima).

BEZ NAPORA, DOK GLEDATE U EKRAN

Pametni telefon, tablet, računalo i TV dio su naše svakodnevnice, koristimo ih za rad, učenje, socijalizaciju, igru, opuštanje i za upoznavanje svijeta. Istovremeno, navedeni digitalni uređaji zahtjevniji su za naš vid. Oči se moraju intenzivnije fokusirati da bi se prilagodile različitim udaljenostima između uređaja kao i sve manjim i manjim znakovima prikazanim na ekranu. Također, izložene su bliještanju s ekrana te štetnom plavo-ljubičastom svjetlu.
 Eyezen leće predstavljaju cjelodnevno rješenje za ametropiju te zamjenjuju standardne leće.
Prednosti za nosioce:
•Smanjena napetost i zamor oka usljed dugotrajnog gledanja u ekran
•Prevencija protiv peckanja i suzenja očiju
•Prirodan položaj tijela za vrijeme korištenja digitalnih uređaja
•Omogućuju bolju čitljivost sitnih slova
•Prezbiopima omogućuju prirodan položaj tijela pri upotrebi pametnih telefona
 

NOVE ESSILOR EYEZEN LEĆE DOLAZE SA 2 NOVE TEHNOLOGIJE:

LIGHT SCAN TEHOLOGIJA

Digitime raspon uključuje Light Scan tehnologiju kakva se koristi kod Crizal Prevencia leća za optimalnu zaštitu protiv bliještanja i štetnog plavog svjetla emitiranog s ekrana.
• Jedinstvena tehnologija filtriranja svjetla
• Light Scan smanjuje odbljesak od ekrana i poboljšava kontrast
• Filtrira štetno plavo-ljubičasto svjetlo koje emitiraju digitalni uređaji i ekrani
• Filter koji omogućava prolazak korisnog spektra svjetlosti
• Reducira izlaganje plavo-ljubičastom svjetlu te na taj način znatno produžuje život stanicama mrežnice oka.

EYEZEN FOCUS

Prirodno fokusiranje oka je najefikasniji način gledanja na blizu, međutim upotreba malih, digitalnih ekrana zahtjeva više napora oka za fokusiranje. Kako bi olakšali našim očima Essilor je izumio novu tehnologiju kao dio Digitime raspona:
Ekskluzivna tehnologija za raspodjelu dioptrije:
• Specifična dodana dioptrija optimizirana ovisno o potrebama nosioca, u donjem dijelu leće
• Olakšava intenzivno i ponavljano fokusiranje potrebno pri upotrebi digitalnih uređaja
• Eyezen Focus ublažava zamor oka, olakšava čitanje malih slova i u konačnici omogućava prezbiopima prirodan položaj tijela prilikom gledanja u ekran pametnog telefona

ESSILOR EYEZEN JEDNOJAKOSNE LEĆE POSTOJE U 3 MOGUĆE OPTIMIZACIJE DIOPTRIJE, OVISNO O GODINAMA I AKOMODACIJI NOSIOCA :

SVJETLO IGRA VAŽNU ULOGU ZA ZDRAVLJE U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU
• OSNOVA JE ZA VID - vidljivi spektar svjetla neophodan je za percepciju svijeta koji nas okružuje: oblici, detalji, boje.
• KAO I ZA DOBROBIT SVAKODNEVNOG ŽIVOTA - plavo-zeleno svjetlo neophodno je za svakodnevno normalno funcioniranje:regulacija ciklusa spavanje/budno stanje, raspoloženje, spoznajni procesi i dr.

Digitalno okruženje je postavilo nove standarde u ponašanju i okruženju.Korištenjem bližih i promjenjivih udaljenosti sa čestim promjenama između digitalnih uređaja, manji i pikselizirani fontovi prikazani na ekranima, zamarajuće i štetne plavo-ljubičaste zrake emitirane od displeja UZROKUJU NAPOR ZA NAŠE OČI.Oči fokusiraju mnogo intenzivnije i češće, trpe odbljeske od ekrana i izložene su štetnom plavo-ljubičastom zračenju.Leće koje brinu o vašim očima danas i štite zdravlje vaših očiju za sutra.
vrh stranice