DJEČJA POLIKLINIKA ZA OFTALMOLOGIJU

DJEČJI SPECIJALISTIČKI OFTALMOLOŠKI PREGLED više je od same provjere vidne oštrine (dioptrije) i od sada ga možete obaviti u DJEČJOJ POLIKLINICI NOVAK.
Preglede obavljaju iskusni, vrhunski liječnici iz KBC Rebra, dr. med. specijalisti oftalmologije, uže specijalnosti za dječju oftalmologiju i strabologiju uz korištenje najmodernije tehnologije u oftalmologiji. Specijalističke oftalmološke preglede obavljamo za djecu stariju od 3 godine  po potrebi uz širenje zjenica i skijaskopiju.
DJEČJI PREGLED UKLJUČUJE:
- Određivanje vidne oštrine na daljinu i blizinu, određivanje astigmatizma,
- Ispitivanje binokularnog vida na sinoptoforu (strabizam),
- Po potrebi radi se širenje zjenica i određivanje objektivne dioptrije (skijaskopija),
- Kompletan pregled prednjeg i stražnjeg segmenta oka,
- Probir na ambliopiju ili slabovidnost za djecu stariju od 3 godine (preporuka Ministarstva zdravstva).
Cijena dječjeg oftalmološkog pregleda iznosi 42,47 eur (320 kn)
JEDINSTVENA POGODNOST: Uz pregled u DJEČJOJ POLIKLINICI NOVAK ostvarujete velike pogodnosti u OPTICI DADO (VAŠ PREGLED POSTAJE BESPLATAN: cijena naočala se umanjuje za kompletan iznos plaćenog pregleda)! Dječja Optika pruža bogati asortimana dječjih okvira, stoga djeca mogu odabrati okvire različitih boja, oblika ili omiljenih likova za sve dječje uzraste-od bebe do tinejdžera.
Termin za dječji oftalmološki pregled u DJEČJOJ POLIKLINICI NOVAK možete rezervirati na 01 2009 004 ili info@poliklinika-novak.hr
Dječji oftalmološki pregled jedan je od najvažnijih pregleda koji se treba obaviti najkasnije do djetetove 4. godine života. Ambliopija je najčešća patologija vida u djece i vodeći uzrok sljepoće na jednome oku, a definira se kao gubitak dijela vidnih funkcija, osobito vidne oštrine. Ne liječi li se ambliopija u ranom periodu razvoja života djeteta, slabovidno oko neće nikada dobro vidjeti. Djeca se u pravilu ne žale na smetnje vida, a roditelji je ne mogu zamijetiti. Liječenje ambliopije traje do postizanja za dob odgovarajuće vidne oštrine, a to je moguće, u pravilu, do 7. godine života. Stoga je pravovremeno otkrivanje i početak liječenja od ključne važnosti, kako bi se omogućio normalan razvoj dječjeg oka i vida, kao preventiva kako bismo izbjegli neželjene učinke koji se kod djece mogu manifestirati u kasnijoj životnoj dobi.

 

vrh stranice