TEHNOLOGIJA KOJU KORISTIMO

Kako je Vaš vid za nas neprocjenjiv, svakom klijentu pristupamo individualno i s posebnom pažnjom kako bismo zadovoljili sve aspekte: napravili kvalitetan pregled od strane liječnika oftalmologa, odabrali te izradili funkcionalne naočalne leće usklađene Vašim svakodnevnim potrebama te odabrali okvir prilagođen Vašoj osobnosti.

Godinama nastojimo pomno pratit sve tehnološke inovacije kako bismo odabrali najkvalitetniju tehnologiju i prave partnere i time svakom našem klijentu omogućili maksimalana vid koji se može postići u cilju poboljšanja klijentove svakodnevne kvalitete života. U nastavku izdvajamo tehnologiju koju koristimo kako bi Vaše oči bile zadovoljne.

TEHNOLOGIJA KOJU KORISTIMO

TONOREF 3 NIDEK

Tonoref 3 je najnoviji NIDEKOV multifunkcijski 4 u 1 instrument. Trenutno jedan od najboljih i najpreciznijih instrumenata na svijetu koji se koristi pri objektivnom određivanju dioptrije. Tijekom oftalmološkog pregleda  AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR nam pružaju objektivno mjerenje refraktivne pogreške oka i objektivnu dioptriju za naočale i kontaktne leće. Tonoref 3 u sebi također ima  BESKONTAKTNI TONOMETAR i BESKONTAKTNI PAHIMETAR koji nam omogućuju vrlo precizno mjerenje očnog tlaka. Pomoću Tonorefa 3 također možemo izvršiti objektivno MJERENJE AKOMODACIJE pacijentovog oka kao i MJERENJE PROZIRNOSTI ILI ZAMUĆENOSTI OČNE LEĆE te vidjeti ima li pacijent sivu mrenu ili kataraktu.
BESKONTAKTNA TONOMETRIJA - MJERENJE OČNOG TLAKA (IOP)
Tonometrija ili mjerenje očnog tlaka je postupak određivanja vrijednosti očnog tlaka. Beskontaktnom tonometrijom očni tlak se mjeri bez diranja i bez potrebe za lokalnom anestezijom. Tonoref 3 koristi najnoviju tehnologiju preračunavanja i ispravljanja vrijednosti očnog tlaka (IOP value) ovisno o izmjerenoj vrijednosti debljine rožnice (CCT). Dobivena vrijednost je ispravljeni i preračunati intraokularni tlak. (Corrected IOP)

AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR - MJERENJE REFRAKCIJE
Trenutno jedan od najboljih i najpreciznijih instrumenata na svijetu koji se koristi pri objektivnom određivanju dioptrije. Tijekom oftalmološkog pregleda AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR nam pružaju objektivno mjerenje refraktivne pogreške oka i objektivnu dioptriju za naočale i kontaktne leće.

HUVITZ HS-7000 LED -BIOMIKROSKOP

Biomikroskop ili procjepna svjetiljka projicira malu zraku svjetlosti kojoj se može mijenjati visina, širina, upadni kut, orijentacija i boja. Promatrač gleda osvijetljene očne strukture kroz optički sistem koji uvećava sliku oka. Pregled biomikroskopom pruža stereoskopski povećanu i izuzetno detaljnu sliku očnih struktura, što omogućava donošenje točne anatomske dijagnoze za raznovrsne poremećaje oka. Može se proučavati struktura tkiva kao i eventualna zamućenja i druge patološke promjene. Pregled na procjepnoj lampi jednostavan je i može se izvesti brzo. Upotrebljava se za dijagnostiku različitih bolesti oka. Najčešće se koristi za pregled prednjeg segmenta oka. (rožnice, bjeloočnice, šarenice i prednje sobice). Budući da su rožnica i očna leća prozirni optički mediji, pomoću posebnog povećala na procjepnoj lampi može se promatrati i stražnji dio oka.

INTELLIGENT REFRACTOR RT-5100 NIDEK

Najnoviji digitalni foropter RT-5100 koristimo u jednom od najvažnijih dijelova oftalmološkog pregleda, pri određivanju najoptimalnije vidne oštrine tj. dioptrije za naočale. Upotrebom digitalnog foroptera mijenjamo proces stalnog izmjenjivanja probnih stakala u probnom okviru. Pritiskom na tipku možemo mijenjati dioptriju u jednoj sekundi pružajući pacijentu komfor i smanjeni očni stres pri izmjeni leća u foropteru. Pritiskom na jednu tipku u sekundi smo u mogućnosti  pacijentu pružiti usporedbu stare korekcije (dioptrija u starim naočalama) i nove određene korekcije(nove naočale). Digitalni foropter nam daje pregršt testova i opcija pomoću kojih se može odrediti iznimno precizna vidna oštrina za daljinu i blizinu tako da svaki pacijent može uživati u kvalitetnom i oštrom vidu na svim udaljenostima.

NIDEK SYSTEM CHART SC-1600 POLA

SC-1600 Pola je vrhunski LCD sistem optotipa koji uključuje sve najvažnije vizualne testove oštrine vida uključujući i 100% polarizaciju. Uz 100% polarizaciju od važnijih testova tu su test osjetljivosti na kontraste, binokularni testovi, test raspoznavanja boja i test za noćni vid. SC-1600 Pola ima i test za noćni vid i određivanje vidne oštrine u smanjenim svjetlosnim uvjetima. SC-1600 Pola ima zaslon visoke rezolucije od 17", kristalno čistu sliku i visoki kontrast.

HEINE BETA 200 - OFTALMOSKOP

Oftalmoskop ili fundoskop je medicinski instrument koji služi za pregled oka. Njegovo korištenje je važno u procjeni zdravlja mrežnice i staklastog tijela. Pregled fundusa je pregled očne pozadine oftalmoskom bez ili sa širenjem zjenica. Pregled fundusa trebate kada postoji sumnja na promjene u krvnim žilama uslijed dugotrajne arterijske hipertenzije, dijabetesa ili nekih drugih kroničnih bolesti koje ostavljaju posljedice na oku. U pacijenata s dijabetesom, redoviti oftalmoskopski pregled oka (jedanput u šest mjeseci do godine dana), važan je za praćenje dijabetičke retinopatije, jer gubitak vida tokom dijabetesa može biti spriječen laserskom operacijom mrežnice, ako je retinopatija primijećena ranije. U arterijskoj hipertenziji, hipertenzivne promjene mrežnice vrlo su slične onima u mozgu i mogu prethoditi cerebrovaskularnom inzultu.

MR.ORANGE ESSILOR

Mr.Orange je Essilorov vrhunski stroj za brušenje optičkih stakala i izradu naočala. Zbog svojih vrhunskih karakteristika i implementiranih najnovijih tehnologija Mr. Orange je ponosni dobitnik nagrade Silmo d¨Or. To je stroj koji pokazuje svoju neusporedivu efikasnost, od očitavanja i označavanja okvira do završne obrade i ugradnje stakala u okvire. Bez poteškoća brusi i obrađuje stakla za sve vrste najmodernijih okvira (metal, plastika, nylor, naočale na bušenje) pa čak i najzahtjevnije moderne sunčane okvire velike zakrivljenosti (baza zakrivljenosti 9). Najprecizniji u podešavanju i ugradnji zato što uzima u obzir sve parametre i okvira i leće (zakrivljenost okvira i leće, materijal, dioptrija...).

VISIOFFICE 2 ESSILOR

Visioffice 2 je prvi Dinamički 3D mjerni sistem za oči koji sa izuzetnom preciznošću daje sve moguće parametre potrebne za izradu leće.
•Dinamični 3D mjerni sistem za oči
Visioffice omogućuje mjerenje stvarne 3D pozicije centra rotacije oka, što je jedinstvena vrijednost za svakog čovjeka. Ova vrijednost pomaže nam da kreiramo najindividualniju leću - EYECODE leću.
•Brzo i precizno mjerenje​​
Sve potrebne mjere mogu se uzeti brzo, jednostavno i točno, za sve personalizirane leće.
•Jednostavno i standardizirano mjerenje
Visioffice pojednostavljuje i standardizira proces uzimanja mjera u optici, isporučujući najbolje riješenje za pacijenta.

NIDEK AUTO LENSMETER LM-600PD UV

LM600PD UV je najnovija generacija digitalnog dioptrimetra. Sa novom tehnologijom Hartmann Sensor mjeri naočalnu leću u 108 točaka i pruža vrhunsku preciznost i očitanje vrijednosti naočalnih leća (dioptrija u naočalama). Ima ugrađen senzor za automatsko prepoznavanje progresivnih i jednojakosnih leća. Također ima opciju za mjerenje propusnosti UV zraka na svim vrstama naočalnih leća.

OCULUS PROBNI OKVIR I PROBNA STAKLA

Određivanje vidne oštrine i dioptrije subjektivnim pregledom vrši se i pomoću probnog okvira i posebnih probnih stakala. Probna stakla se umeću u okvir i izmjenjuju prilikom određivanja optimalne vidne oštrine za daljinu i blizinu. Kod subjektivnog određivanja dioptrije oftalmolog se koristi sfernim ili cilindričnim lećama te njima vrši korekciju refrakcijskih anomalija kod pacijenta kao što su atigmatizam, kratkovidnost ili dalekovidnost.
vrh stranice