VARILUX E SERIES

Varilux E Series novi je član Varilux Series obitelji, direktno inspiriran Varilux S Series tako da svi mogu uživati u jednostavnom vidu! Varilux istraživački tim potvrdio je da je izobličenje slike glavni razlog za neprilagodbu na progresivne leće. Varilux E series leće proširuju Varilux Series portfolio pružajući jednostavniju prilagodbu još većem broju nosioca - kvalitetan vid za sve prezbiope.

Prednosti za nosioca :

•Najnoviji dizajn progresivnih leća sa najnovijom Swim Control Tehnologijom
•Jednostavna i lagana prilagodba na progresivne leće
•Reduciran plivajući efekt korištenjem Swim Control Tehnologije
•Puno manje iskrivljenje slike nego kod standardnih progresivnih leća
Do sada, sve generacije progresivnih leća na tržištu dokazivale su oštrinu i kvalitetu vida, ali uvijek je postojao kompromis između širine vidnog polja i plivajućeg efekta. Na slici dolje vidimo odnos širine vidnog polja gledanja i količine plivajućeg efekta kod Varilux progresivnih leća i konkurentskih progresivnih leća.

Varilux E Series progresivne leće preporučuju se:

•Svim prezbiopima koji žele tehnološki napredne i moderne leće
•Prezbiopima koji žele uživati u trenutno kvalitetnom vidu uz jednostavnu i brzu prilagodbu
•Prezbiopima koji žele jednostavnu i laganu prilagodbu na progresivne leće uz razumnu cijenu
•Prezbiopima koji nose Varilux Comfort New Edition ili Varilux Liberty New Edition

Dostupni modeli Varilux E Series :

•Varilux E f-360°
•Varilux E Design
•Varilux E Design SHORT
88% prezbiopa* se slaže da im treba određeno vrijeme za navikavanje na progresivne leće. Istraživači u Varilux centru su potvrdili da je plivajući efekt glavni razlog za sporiju prilagodbu. Jedan zanimljiv eksperiment pokazao je da plivajući efekt igra ključnu ulogu za prilagodbu na progresivne leće kod prezbiopa. Ispitanici su postavljeni u virtualno okruženje s vizualnim podražajima koji su razvijeni da simuliraju dinamičke poremećaje. Zaključili smo da glava i tijelo nastoje kompenzirati uočenu dinamičku deformaciju slike.

TEHNOLOGIJE KORIŠTENE PRI IZRADI VARILUX E SERIES MODELA:

SWIM CONTROL TECHNOLOGY

Kao i Nanoptix, Swim Control proizlazi iz niza patentiranih izračuna koji se temelje na izračunu mikro-elemenata. Riječ je o mikro-elementima pomoću kojih se adicija leće izrađuje neovisno o zakrivljenosti leće. Dok se adicija leće povećava, njena zakrivljenost se smanjuje. Zbog smanjenja zakrivljenosti, geometrija leće savršeno je kontrolirana kako bi se umanjio plivajući efekt.

NANOPTIX: revolucija u tehnologiji izrade leće

Nanoptix Technology dopušta nam da promjenimo osnovnu strukturu progresivne leće. Površina leće sastavljena je od velikog broja optičkih elemenata koji se rekonstruiraju za vrijeme izračuna tako da dopuštaju svjetlu da prođe kroz svaki optički element bez neželjenog izvitoperenja koji izaziva plivajući efekt. Kao rezultat dobivamo leću koja vam pruža stabilnost slike dok se krećete.

VARILUX S DIGITAL SURFACING TECHNOLOGY

Swim Control Technology zahtjeva maksimalnu preciznost u izradi kao i Nanoptix, osiguravajući potpunu podudarnost prednje i stražnje površine leće za vrijeme obrade površine. S Digital Surfacing Technology obrada je jedinstven i bazni proces za sve Varilux Series progresivne leće. S Digital Surfacing obrada dizajnirana je kako bi se postigao savršeni stupanj preciznosti u izradi te je zaštićena sa 5 patenata. Osim jedinstvenog procesa izrade, uključuje i posebnu opremu instaliranu u laboratorijima kako bi se omogućio vrhunski servis. Jedinstvena S Digital Surfacing obrada omogućila je da Varilux Series leće kontroliraju plivajući efekt kao nijedne druge progresivne leće na tržištu.
Ono što vidimo ima velik utjecaj na nas. Kada je vidni signal izobličen, u konfliktu s drugim signalim, to vodi do napora u prilagodbi i potrazi za kompenzacijom nedostataka. Tajna Varilux E Series nalazi se u Swim Control, ekskluzivnoj tehnologiji, inspirirana s Nanoptix, ova tehnologija smanjuje plivajući efekt kako bi prilagodba bila što jednostavnija. Kao i Nanoptix, Swim Control proizlazi iz niza patentiranih izračuna koji se temelje na izračunu mikro-elemenata. Ti mikro-elementi koriste se tako da omogućuju izračun adicije (odstupanja) leće neovisno o njenoj zakrivljenosti. Kao rezultat, geometrija leće je savršeno kontrolirana kako bi se smanjio plivajući efekt.
Kod svih progresivnih naočala cijela leća generira plivajući efekt, međutim periferni dio je onaj na kojem je distorzija najviše izražena. Zato se periferni dio leće izračunava pomoću najsuvremenije metode Nanoptix Technology, dok se ostali dio leće izračunava na manje zahtjevan način, što znači da je sama izvedba jednostavnija. Efikasnost leće protiv plivajućeg efekta ovisi o tome koliko je sofisticirani izračun korišten za izračun leće. Što je izračun složeniji i kompleksniji, plivajući efekt je manje izražen.
Kao rezultat najnaprednije tehnologije na polju optike, Varilux E Series predstavlja revoluciju u izradi progresivnih leća i iskustvu nošenja progresivnih leća kod prezbiopa. Jedinstvena geometrija leće, ekskluzivna tehnologija i patentirani proces proizvodnje omogućio je Essiloru da u potpunosti redefinira koncept i proizvodnju progresivnih leća. Za prezbiope to znači neograničen vid, kao nikada prije. Sada Varilux E Series proširuje Varilux Series portfolio, pružajući jednostavnu prilagodbu još većem broju nosioca.

Varilux E Design SHORT

Također postoji i Varilux E Design SHORT izvedba progresivnih leća koja ima sve karakteristike kao i standardni Varilux E Design samo što ima kraći progresivni kanal i savršeno je prilagođena nosiocima koji žele progresivne leće u malim i uskim okvirima.

VISOFFICE 2: EVOLUCIJA U DIGITALNOJ TEHNOLOGIJI PRI IZRADI PROGRESIVNIH LEĆA

Visoffice 2 mjeri individualne parametre za izradu progresivnih naočala :
•Vid dominantnog oka
•Eyecode-Centar rotacije oka
•Koeficijent pomaka glava/oko
•Novi optimizator koji uzima u obzir način nošenja naočala
•Udaljenost za čitanje
•Pantoskopski kut
•Nagib okvira
•Dimenzije okvira
•Zakrivljenost okvira
•PD razmak zjenica (posebno za svako oko)
•Visina zjenica u okviru (posebno za svako oko)
vrh stranice