VARILUX S SERIES

Varilux S Series progresivne leće otvaraju novu stranicu u dugoj povijesti Varilux tehnoloških inovacija u Essiloru. Najnovija 7. generacija Varilux progresivnih naočalnih leća temelji se na 3 revolucionarne tehnologije (Nanoptix, Synchroneyes, 4D tehnologija) donoseći nosiocu jedinstveno obećanje-NEOGRANIČEN VID.

 
 DOSTUPNI MODELI VARILUX S SERIES PROGRESIVNIH LEĆA:

 
KARAKTERISTIKE DOSTUPNIH MODELA VARILUX S SERIES: 


Progresiv SHORT

Eyecode

Parametri ugradnje

Udaljenost za čitanje

Dominantno Oko

Koeficijent oko/glava
Varilux S 4D
           

Varilux S f-360°

           

Varilux S Design

           

Do sada, sve generacije progresivnih leća na tržištu dokazivale su oštrinu i kvalitetu vida, ali uvijek je postojao kompromis između širine vidnog polja i plivajućeg efekta. Na slici dolje vidimo odnos širine vidnog polja gledanja i količine plivajućeg efekta kod Varilux progresivnih leća i Premium konkurentskih progresivnih leća.
2012. godine Varilux S serija osvojila je prvu nagradu Silmo d'Or u kategoriji najbolji optički proizvod na optičkom sajmu Silmo koji se održava svake godine u Parizu. A 2013. godine Varilux S serija proglašena je za najbolju progresivnu leću, odnosno za najbolji optički proizvod od struke i optičara diljem svijeta!
 
Baziran na radu Varilux istraživačkog tima, Varilux S Series je prva progresivna leća koja ruši kompromise zahvaljujući 3 novim revolucionarnim tehnologijama koje donose slijedeće prednosti nosiocu:
-Neograničen vid s Varilux S Series progresivnim lećama
-Neograničen refleksni vid s Varilus S 4D revolucijom u personalizaciji temeljenoj na jedinstvenim prednostima
Tri noviteta temelje se na najsofisticiranijim prednostima u optici i poznavanju psihologije nosioca.
 

3 REVOLUCIONARNA NOVITETA NOSIOCU PRUŽAJU NEOGRANIČEN REFLEKSNI VID:

4D TEHNOLOGIJA: revolucija u personalizaciji

Po prvi put, 4D Technology uzima u obzir dominantno oko. Kao što smo dešnjaci ili ljevaci tako imamo i dominantno oko koje vodi naš vid. Dominantno oko je oko koje prvo uočava objekt gledanja. Njegovom identifikacijom u mogućnosti smo personalizirati vaše leće kako bi osigurali brže vrijeme reakcije.
PROBLEM: usporeno vrijeme reakcije
RJEŠENJE: refleksni vid sa Varilux S 4D lećama
Brže vrijeme vizualne reakcije

SYNCHRONEYES: revolucija u fiziologiji

Po prvi put progresivni dizajn-SynchronEyes Technology uzima u obzir fiziološku razliku između desnog i lijevog oka kako bi istovremeno napravili dizajn leća kao sinhroniziranog para. Ovaj princip osigurava da leće, odnosno vid oba oka funkcionira kao cjelovit sistem pružajući nam široko polje vida.
PROBLEM: ograničeno vidno polje
RJEŠENJE: jasan vid za daljinu od ruba do ruba leće
Do 50% šire vidno polje gledanja

NANOPTIX: revolucija u tehnologiji izrade leće

Nanoptix Technology dopušta nam da promjenimo osnovnu strukturu progresivne leće. Površina leće sastavljena je od velikog broja optičkih elemenata koji se rekonstruiraju za vrijeme izračuna tako da dopuštaju svjetlu da prođe kroz svaki optički element bez neželjenog izvitoperenja koji izaziva plivajući efekt. Kao rezultat dobivamo leću koja vam pruža stabilnost slike dok se krećete.
PROBLEM: swim effect tj.efekt plivanja slike
RJEŠENJE: stabilizacija vida u kretanju
Do 90% manje distorzije slike pri kretanju

 TEHNOLOGIJE KORIŠTENE PRI IZRADI VARILUX S MODELA:

4 EKSKLUZIVNE ESSILOROVE MJERE ZA NAJNAPREDNIJU TEHNOLOGIJU PROGRESIVNIH LEĆA SU:

Koeficijent pomaka oko/glava

Glava/oko koeficijent osigurava prilagodbu leća ponašanju pacijenta.

 

Novi optimizator-uzima u obzir način nošenja naočala

Ovaj novi mjerni podatak osigurava najprirodniju i točnu visinu ugradnje za našeg klijenta. Naočale su smještene točno na poziciji kako ih klijent koristi, kako bi se osigurao optimalan vid.

VISOFFICE 2: EVOLUCIJA U DIGITALNOJ TEHNOLOGIJI PRI IZRADI PROGRESIVNIH LEĆA

Visioffice 2 predstavlja jedinstvenu platformu koja nam pruža jednostavan i brz proces za dobivanje kompletnih podataka potrebnih za kvalitetnu i individualnu izradu naočala, točno i dosljedno. Visioffice 2 obuhvaća kompletan raspon uzimanja individualnih mjera, za sve potrebe naših klijenata, od jednojakosnih leća do najsofisticiranijeg progresivnog dizajna (Varilux S 4D).
vrh stranice