TONOREF 3 NIDEK

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA ZA NAJPRECIZNIJE MJERENJE DIOPTRIJE I IZRADU NAOČALA
Tonoref 3 je najnoviji NIDEKOV multifunkcijski 4 u 1 instrument. Trenutno jedan od najboljih i najpreciznijih instrumenata na svijetu koji se koristi pri objektivnom određivanju dioptrije i određivanju dioptrije za izradu dioptrijskih naočala.
Tijekom oftalmološkog pregleda AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR nam pružaju objektivno mjerenje refraktivne pogreške oka i objektivnu dioptriju za naočale i kontaktne leće.
Tonoref 3 u sebi također ima BESKONTAKTNI TONOMETAR i BESKONTAKTNI PAHIMETAR koji nam omogućuju vrlo precizno mjerenje očnog tlaka i vrlo precizno mjerenje debljine rožnice što je jako važno za izračunavanje očnog tlaka. Starije generacije instrumenata za mjerenje očnog tlaka nemaju mogućnost mjerenja debljine rožnice tako da su rezultati na tim instrumentima puno nepouzdaniji i neprecizniji u udnosu na najnovije generacije instrumenata.

AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR - MJERENJE REFRAKCIJE
Trenutno jedan od najboljih i najpreciznijih instrumenata na svijetu koji se koristi pri objektivnom određivanju dioptrije. Tijekom oftalmološkog pregleda AUTO REFRAKTOMETAR I AUTO KERATOMETAR nam pružaju objektivno mjerenje refraktivne pogreške oka i objektivnu dioptriju za naočale i kontaktne leće.
BESKONTAKTNA PAHIMETRIJA - MJERENJE DEBLJINE ROŽNICE (CCT)

Pahimetar je neophodan instrument za ispravno i što preciznije mjerenje očnog tlaka. Pahimetrom mjerimo debljinu rožnice (CCT)  što je vrlo važno jer debljina rožnice utječe na vrijednost izmjerenog očnog tlaka. Tonoref 3 koristi najnoviju tehnologiju preračunavanja i ispravljanja vrijednosti očnog tlaka (IOP) ovisno o izmjerenoj vrijednosti debljine rožnice. Vrijednost ispravljenog i preračunatog intraokularnog tlaka se označava Corrected IOP.
MJERENJE AKOMODACIJE OKA
Objektivno mjerenje akomodacije oka provodi se pomoću Tonoref 3 instrumenta tako da je pacijent fokusiran na predmet koji se pomiče iz daljine do blizine. Pomoću tog testa se određuje koliko je pacijentovo oko u mogućnosti akomodirati i pomoću tih vrijednosti se mogu odrediti poremećaji u refrakciji i poremećaji zdravlja oka.

vrh stranice